<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
29.09.2021 613

В Україні планують побудувати 240 судів за десять років

Таким чином, підрахували в Укроборонпромі, обсяги вантажних перевезень внутрішніми водними шляхами України можуть бути збільшені до 30 млн т на рік.

Держконцерн Укроборонпром спільно з Асоціацією суднобудівників України розробили і представили стратегію суднобудівної промисловості України на період до 2030 року. Про це у вівторок, 28 вересня, повідомив Укрінфрм.

Як розповіли в концерні, на сьогодні в складі військово-морського флоту України налічується 18 судів. Однак, згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони щодо розвитку українського флоту до 2031 року, в Україні планується будівництво патрульних і артилерійських катерів, ракетних катерів, корветів і фрегата.

Крім того, в стратегії наголошується, що для розвитку громадянського флоту необхідно побудувати 240 нових судів. Таким чином, підрахували в Укроборонпромі, обсяги вантажних перевезень внутрішніми водними шляхами України до 2030 року можуть бути збільшені до 30 млн т на рік, завдяки чому з'являться 7,5 тисячі нових робочих місць, а держбюджет щорічно буде отримувати додатково 16 470 млн грн.

Для досягнення мети в дежконцерні пропонують тимчасово звільнити від податкової та митної навантажень товари, які вироблені за кордоном і які використовують для суднобудування, тимчасово звільнити від сплати податків суднобудівні підприємства, а також провести реструктуризацію боргів таких підприємств перед бюджетами та фондами.

Автори стратегії очікують, що проект буде розглянутий і схвалений РНБО, щоб підприємства суднобудівної промисловості могли отримати підтримку з боку держави.

Нагадаємо, в Лондоні Укроборонпром підписав угоду про співпрацю з міжнародною групою компаній Babcock International щодо розвитку Військово-морських сил ЗСУ. Документом передбачена спільна реалізація українських військово-морських проектів.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні планують побудувати 240 судів за десять років 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
29.09.2021 613
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»