НОВИНИ ДНЯ: Очільник МЗС Чехії попередив Європу про війну з Путіним  Баклажани з квасолею на зиму: простий та смачний рецепт закуски  Міжнародні та державні свята у вересні 2024 року: чи будуть в українців додаткові вихідні  Погода на місяць: чи будуть у вересні спека й затяжні зливи, і чи можливі заморозки та сніг  Росіянам буде не до наступу на Покровськ: експерт вказав на слабке місце окупантів  Хрумкі баклажани в паніруванні: рецепт смачної закуски  Літо затримається в Україні у вересні, але під кінець першого місяця осені можливі заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
30.09.2021 981

Восени на військову службу відправлять понад 13,5 тисячі призовників

Уряд ухвалив розпорядження, згідно з яким затвердив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу у жовтні-грудні 2021 року. Так, до війська планується відправити 13 575 осіб.

Відповідне рішення Кабінет міністрів ухвалив на своєму засіданні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з текстом розпорядження, Міністерству оборони, МВС, Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту належить до 2 жовтня 2021 року перерахувати кошти на рахунки обласних, Київського міського територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в обсязі, затвердженому цим розпорядженням.

Також Міністерству внутрішніх справ (Нацгвардії, адміністрації Держприкордонслужби), Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту до 2 жовтня 2021 року необхідно перерахувати Міністерству оборони кошти за перевезення та харчування громадян України, призваних на строкову військову службу до Нацгвардії, ДПСУ, Державної спеціальної служби транспорту в сумі понад 2 млн 919 тис. грн, 1 млн 39 тис. та 366 тис. грн відповідно.

Обсяг видатків на одного призовника становить 4633 грн 13 коп., із них: 4540 грн — для виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу; 93 грн 13 коп. — для підготовки та проведення призову на строкову військову службу (буз урахування коштів на харчування та перевезення громадян України, призваних на строкову службу, із збірних пунктів обласних, Київського міського територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки до місця служби).

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня голова партії, перший заступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що Верховна Рада може скасувати обов'язковий військовий призов у 2023 році після ухвалення законопроєкту про національний спротив в цілому.

Верховна Рада 16 липня ухвалила закони "Про основи національного спротиву" (№5557) та "Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про чисельність Збройних сил України" щодо збільшення чисельності Збройних сил України у зв'язку із ухваленням Закону України "Про основи національного спротиву" (№5558) щодо збільшення чисельності ЗСУ на 11 тис. військовослужбовців. Таким чином, чисельність ЗСУ буде збільшена до 261 тис. осіб.

Оценка материала:

5.00 / 1
Восени на військову службу відправлять понад 13,5 тисячі призовників 5.00 5 1
Політика / Україна
30.09.2021 981
Еще материалы раздела «Україна»