<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Україна
30.09.2021 804

Окупанти «намалювали» високу явку жителів ОРДЛО на виборах до Держдуми – СБУ

Служба безпеки України встановила, що мешканці окупованих територій Донецької та Луганської областей проігнорували нав’язані Росією вибори до Держдуми, але російські куратори «намалювали» в ОРДЛО високу явку і підтримку провладної партії «Единая Россия».

630_360_1596105416-303_30.09.21

Про це повідомили у пресцентрі СБУ, передає Укрінформ.

Співробітники спецслужби встановили, що автобуси, які возили так званих «виборців» з ОРДЛО на територію Росії, курсували напівпорожні. При цьому за документами у них було 100% завантаження місць. Така псевдомасова явка активно висвітлювалась проросійськими пропагандистами, які створювали «потрібну» картину у ЗМІ.

За наявною інформацією, більшість махінацій відбулися через електронне голосування. Зокрема, організатори збирали персональні дані «залежних бюджетників» та вводили їхні дані у систему без особистої участі «виборців».

«Попри маніпуляції окупаційної влади їм вдалося забезпечити «явку» лише у приблизно 200 тисяч мешканців тимчасово окупованих територій України. І це при тому, що, за даними СБУ, агресори планували отримати понад пів мільйона голосів», - зазначається в повідомленні.

За оперативною інформацією, після завершення голосування масова паспортизація мешканців ОРДЛО була згорнута російськими кураторами.

В СБУ наголосили, що незаконні дії проросійських функціонерів документуються у межах раніше відкритих кримінальних проваджень. Отримані матеріали буде передано до відповідних міжнародних інстанцій.

Як повідомлялось, у 2020 році під час засідання Постійної ради ОБСЄ делегація Євросоюзу проголосила заяву, що спрощена процедура надання Росією громадянства чималій кількості мешканців Донецької і Луганської областей є посяганням на суверенітет України та суперечить духу й цілям Мінських домовленостей. Євросоюз не визнає такі паспорти і закликав інші країни-учасниці ОБСЄ не визнавати такі юридично нікчемні документи.

Також Європейський Союз не визнав так звані вибори, проведені Росією 17-19 вересня на тимчасово окупованих територіях України.

Окрім того, Україна засудила примусове залучення до голосування українських громадян, яким були незаконно роздані паспорти РФ на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях.

Оценка материала:

5.00 / 1
Окупанти «намалювали» високу явку жителів ОРДЛО на виборах до Держдуми – СБУ 5.00 5 1
Політика / Україна
30.09.2021 804
Еще материалы раздела «Україна»