НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
30.09.2021 580

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи потрібно колоти дитині антибіотики при ангіні

З настанням холодів у батьків додалися проблеми. Все частіше дорослі скаржаться на ангіну у дітей. Ведучий рубрики «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» розповів, як її лікувати.

За словами Євгена Комаровського, на жаль, батьки готові назвати ангіною будь-яке почервоніння в горлі у дитини. Звичайно, що одразу виникає питання: «При ангіні потрібно полоскати горло чи обов'язково колоти антибіотики?»

Лікар-педіатр вищої категорії пояснив, що ангіна – це гостра бактерійна інфекція, яка в більшості випадків викликана бактерією стрептокок.

«Стрептокок викликає гостре гнійне запалення мигдалин, і воно обов'язково повинно лікуватися антибіотиками, – сказав ведучий рубрики «Запитай у Комаровського».Тому що стрептококова інфекція, яка не лікується антибіотиками, дуже часто дає важкі ускладнення на серце, суглоби та ін.».

За словами кандидата медичних наук, ангіна, яку батьки лікують полосканнями горла – це прямий шлях до інвалідності!

Євген Комаровський розвіяв міф про те, що при ангіні антибіотики потрібно саме колоти.

«Є спеціальні дитячі лікарські форми, що не колють дитині, вони приймаються виключно внутрішньо, – пояснив лікар-педіатр вищої категорії. – Наприклад, у вигляді солодких сиропів, суспензій або крапель».

За словами ведучого рубрики «Запитай у Комаровського», якщо дитина у свідомості, вона може проковтнути їжу, тоді таку дитину ніколи не лікують за допомогою внутрішньом'язових ін'єкцій антибіотиків.

Якщо вона настільки важко хвора, що її життя під загрозою, тільки тоді потрібно колоти антибіотики внутрішньовенно. У всіх інших ситуаціях отримує антибіотики внутрішньо.

«Якщо вашу дитину лікують внутрішньом'язовими ін'єкціями антибіотиків, терміново шукайте іншого лікаря», – порадив Євген Комаровський.

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи потрібно колоти дитині антибіотики при ангіні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
30.09.2021 580
Еще материалы раздела «Афіша»