НОВИНИ ДНЯ: Синоптики попереджають про негоду 18 квітня: де будуть грози, мокрий сніг і "мінус"  Байден опинився по один бік із Путіним: Bloomberg про помилкові кроки Білого дому  Ситуація на східному фронті значно погіршилася – The New York Times оприлюднила три ключові проблеми України  Бити, поки не зрозуміють: Воллес назвав єдиний варіант протидії ударам РФ та Ірану  Заморозки і не тільки: синоптики розповіли про погоду у найближчі дні  Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умовувсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
22.02.2022 882

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи можна дитині гуляти з температурою 37 градусів

Сьогодні ми значно серйозніше ставимося до свого здоров'я та самопочуття дітей. Тому підвищення температури змушує замислитися: можна малюку  піти погуляти чи краще посидіти вдома. Доктор Комаровський розповів у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна», чи є привід для хвилювання та як роблять батьки в європейських країнах.

«Коли в дитини легка форма ГРВІ й температура 37,5-38 градусів, чому малюку не можна йти на прогулянку?» – уточнив Євген Комаровський, коли дізнався про побоювання багатьох мам.

За словами кандидата медичних наук, якщо температура вища за норму – дитині не треба лише бігати і стрибати. Тому що активні фізичні навантаження призводять до того, що організм виробляє більше тепла.

Але якщо малюк нормально почувається, чому йому протипоказане свіже повітря? Навпаки, коли дитина рухається, робить глибокі вдихи – очищаються легені, вона відкашлює слиз.

«Прогулянки на свіжому повітрі – один із способів наближення одужання, – сказав Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною». – Тому не дивно, що практично у всій Європі легка форма ГРВІ не є протипоказом для прогулянки. У європейських країнах діти з температурою до 38,5 абсолютно спокійно ходять навіть до дитсадка».

Лікар-педіатр вищої категорії додав в інтерв’ю для каналу «Україна»: вже доведено, якщо діти залишаються активними при температурі до 38 градусів – прогулянки не закінчуються тим, що дитина потрапляє до лікарні або з'являються якісь ускладнення. Малюк швидше одужує. Тому прогулянки треба сприймати як спосіб лікування ГРВІ.

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи можна дитині гуляти з температурою 37 градусів 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
22.02.2022 882
Еще материалы раздела «Афіша»