<
НОВИНИ ДНЯ: Неперевершені дієтичні котлети з сочевиці: допоможуть схуднути та можна в піст  Чи вважається гріхом відмова стати хрещеним для дитини – в ПЦУ пояснили  На вихідних погода в Україні зміниться  Путін, попри невдачу, продовжить переконувати Захід кинути Україну і дозволити її знищити, - ISW  Пікантний пиріг з рикотою та квасолею: фантастичне поєднання смаку!  Теплий початок літа: Укргідрометцентр дав прогноз на червень  Уряд затвердив умови додаткової відпустки військовим за знищену російську технікувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.10.2021 2265

На півдні Туреччини археологи розкопують стародавнє місто

На території селища Узунджабурч у південній турецькій провінції Мерсін проводяться розкопки стародавнього міста епохи еллінізму.

630_360_1633007022-417_01.10.21

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Hürriyet Daily News.

«Розкопки та реставраційні роботи проводяться у театрі, святилищі, храмі та частині вежі стародавнього міста», - сказав керівник розкопок - викладач кафедри археології університету Мерсіна професор Уміт Айдиноглу.

За його словами, Узунджабурч був адміністративним та релігійним центром регіону в епоху еллінізму. Більшість споруд - під землею, але вони добре збереглися.

Роботи проводить група з 50 археологів. Їх фінансує міністерство культури і туризму.

Елліністичний період, або еллінізм — етап в історії країн Східного Середземномор'я з 323 до 30 року до н. е., який тривав з часу смерті Александра Македонського до завоювання цих територій Римом.

Як повідомляв Укрінформ, у провінції Йозгат, що в центральній частині Туреччини, археологи знайшли мозаїку віком 3,5 тисячі років.

Оценка материала:

5.00 / 1
На півдні Туреччини археологи розкопують стародавнє місто 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.10.2021 2265
Еще материалы раздела «Суспільство»