<
НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаноговсі новини дня
Політика
Світ
02.10.2021 848

Саакашвілі у в’язниці оголосив голодування, - омбудсман

Міхеїл Саакашвілі, затриманий вчора у Грузії, оголосив себе політичним в’язнем та заявив про початок голодування. Він також вимагає зустрічі з українським консулом.

Про це сказала омбудсмен Грузії Ніно Ломджарія після зустрічі з колишнім президентом у в'язниці, повідомляє Newsgeorgia.

"Саакашвілі оголосив голодування. І як громадянин України він вимагає зустрічі з консулом України", - зазначила омбудсмен.

Вона зауважила, що підставою оголосити голодування стало незгода Саакашвілі з висунутими проти нього звинуваченнями і з винесеними раніше вироками у вже розглянутих в суді справах.

За словами омбудсмана, у Міхеїла Саакашвілі наразі не має особливих скарг на здоров'я. Він також повідомив, що сам відчинив двері квартири поліції і не чинив опору під час арешту.

"Його затримали сьогодні в Тбілісі, в орендованій квартирі, затримала поліція, він був в квартирі один, сила застосована не була", - сказала Ломджарія.

За її словами, колишній президент "не захотів говорити про обставини свого приїзду до Грузії".

Напередодні стало відомо, що у Грузії затримали колишнього президента країни Міхеїла Саакашвілі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Саакашвілі у в’язниці оголосив голодування, - омбудсман 5.00 5 1
Політика / Світ
02.10.2021 848
Еще материалы раздела «Світ»