НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
03.10.2021 1084

Лукашенко каже, що не має вибачатися за масові протести і пролиту кров

У Білорусі відсутня справжня політична опозиція до правлячого режиму.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку в інтерв’ю CNN висловив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

“Лідер опозиції - це людина, яка живе в цій країні та має іншу точку зору. Ця людина проводить політичну агітацію з метою перемоги. У Білорусі таких людей немає. Вони перебувають десь у вас й оплачуються вами”, - сказав Лукашенко.

Він також відмовився коментувати діяльність загальновизнаної лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської. “Стосовно цього персонажа у жіночому роді, то я не маю наміру її обговорювати. Я не борюся з жінками та жодним чином її не характеризуватиму”, - зазначив Лукашенко.

Він також відмовився вибачатися за масові порушення прав людини, які відбуваються у Білорусі в період його правління. “Ні, я б не хотів скористатися цією можливістю (аби вибачитися перед білоруським народом за порушення прав людини - ред.). Якби я й зробив це колись, то використав би білоруські медіа. Навіщо робити це на CNN? Я взагалі не вважаю це запитання відповідним і загалом не маю за що вибачатися”, - підсумував очільник Білорусі.

У Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Оценка материала:

5.00 / 1
Лукашенко каже, що не має вибачатися за масові протести і пролиту кров 5.00 5 1
Політика / Світ
03.10.2021 1084
Еще материалы раздела «Світ»