<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові термінивсі новини дня
Політика
Україна
04.10.2021 630

Захоплення Росією українських кораблів розгляне суд в Гаазі

Захоплення Росією українських кораблів у листопаді 2018 року розгляне Арбітражний трибунал Міжнародного суду ООН в Гаазі.

Засідання щодо юрисдикції у справі розпочнеться 11 жовтня. Ідеться про атаку у Керченській протоці на бронекатери «Бердянськ», «Нікополь» та «Яни Капу». А також захоплення 24 членів екіпажу – повідомили у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна». Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Твіттері заявив: Україна в суді буде доводити протиправність дій Росії.

«Я впевнений, що за нашим позовом Росія буде притягнута до відповідальності, скільки б часу це не зайняло. Ефективна робота МЗС у міжнародних судах – це інструмент встановлення справедливості та ще один важіль тиску на Москву», – зазначив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Захоплення Росією українських кораблів розгляне суд в Гаазі 5.00 5 1
Політика / Україна
04.10.2021 630
Еще материалы раздела «Україна»