<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідьвсі новини дня
Політика
Світ
06.10.2021 814

Штати вимагають роз'яснень від РФ, чому проти Навального застосували хімічну зброю

США на чолі групи із 45 держав спрямували владі Росії офіційний запит щодо застосування проти опозиційного лідера Олексія Навального хімічної зброї.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному Державним департаментом США, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати та багато представників ​​міжнародного співтовариства прагнуть ясності стосовно спроби РФ убити пана Навального хімічною зброєю 20 серпня 2020 року, а також того, чи має вона намір співпрацювати з Організацією із заборони хімічної зброї»,- зазначається в документі.

Офіційний запит спрямований на підставі норм, затверджених Конвенцією з хімічної зброї, яку підписала й Росія. Ці норми дозволяють вимагати офіційних роз’яснень від її учасників щодо питань, пов’язаних із хімічною зброєю. Відповідь має бути надана впродовж десяти днів.

«Будь-яке застосування хімічної зброї є неприйнятним, і кожен, хто її використовує, повинен бути виявлений і притягнутий до відповідальності. США дійшли висновку, що Навального отруїли агенти ФСБ, використавши незареєстрований нервово-паралітичний агент із групи «Новичок», оскільки лише Росія досліджувала, розробляла та використовувала таку хімічну зброю», - зазначається в документі.

При цьому в Держдепартаменті підкреслили, що такі дії не можуть залишатися безкарними: «Сполучені Штати закликають Росію відповісти на запит відповідно до її зобов’язань, а також роз’яснити міжнародному співтовариству, що вона зробила і робить, аби хімічна зброя більше не використовувалася з території Росії».

Як повідомляв Укрінформ, за результатами спільного розслідування The Insider, Bellingcat, CNN і Der Spiegel було встановлено, що замах на російського опозиціонера Олексія Навального в Томську скоїла спецгрупа з восьми оперативників ФСБ. Вони належали до секретного підрозділу під прикриттям Інституту криміналістики.

Оценка материала:

5.00 / 1
Штати вимагають роз'яснень від РФ, чому проти Навального застосували хімічну зброю 5.00 5 1
Політика / Світ
06.10.2021 814
Еще материалы раздела «Світ»