<
НОВИНИ ДНЯ: Дев'ята планета існує: вчені оприлюднили нові докази  Необхідність продовжувати "СВО", умови переговорів та стратегічна поразка РФ: головні тези з інтерв'ю Лаврова російським пропагандистам  Україна здатна досягати потрібних цілей в тилу РФ зброєю власного виробництва – ISW  Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
07.10.2021 923

Разумкова відправили у відставку

Голову Верховної ради України Дмитра Разумков відправили у відставку, рішення підтримали 284 нардепи.

Як повідомлялося, Дмитро Разумков обраний Головою Верховної Ради 29 серпня 2019 року. До того він очолював політичну партію "Слуга народу". Відповідно на посаду спікера парламенту був делегований цією політсилою.

Народні депутати з фракції "Слуга народу" 2 жовтня зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Це відбулося в межах дводенного виїзного засідання фракції "СН" у Трускавці. За інформацією речниці фракції "СН" Юлії Палійчук, під колективною ініціативою народних депутатів щодо відкликання Разумкова з посади спікера парламенту було зібрано 197 підписів.

4 жовтня за поданням голови парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії запущено процедуру відкликання Дмитра Разумкова з посади Голови Верховної Ради.

Народні депутати під час пленарного засідання 5 жовтня відсторонили Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова від ведення засідань парламенту упродовж двох пленарних днів.

Окрім цього, вони підтримали ініціативу внесення до порядку денного шостої сесії Верховної Ради питання відкликання Дмитра Разумкова з посади спікера українського парламенту та розглянути відповідне питання 7 жовтня.

Разумков заявляє, що продовжуватиме активну політичну діяльність та планує створити "велику команду".

Оценка материала:

5.00 / 1
Разумкова відправили у відставку 5.00 5 1
Політика / Україна
07.10.2021 923
Еще материалы раздела «Україна»