<
НОВИНИ ДНЯ: Опубліковано рейтинг найкращих вишів України 2024 року: хто увійшов до списку  Морські дрони СБУ змінили уявлення про війну на морі – зараз їх вивчають у НАТО: експерт  У Раді назвали кількість чоловіків від 25 до 60 років та чисельність заброньованих  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  В Україні з'явиться новий податок: які товари здорожчають  Гроші з картки на картку: НБУ не відмовився від планів обмеження p2p платежів  Скільки триватиме рекордна спека в Україні: прогноз синоптикинівсі новини дня
Політика
Україна
09.10.2021 721

На потреби армії не вистачає понад 7 мільярдів – заступник глави МОУ

На потреби армії Міністерству оборони України на сьогодні не вистачає 7,1 млрд грн.

630_360_1592054750-962_09.10.21

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив заступник міністра оборони Олександр Носов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо грошової винагороди за вересень місяць, вона виплачена на 100%. Щодо нагороди за участь у бойових діях у зоні виконання (завдань в районі Операції – ред.) Об’єднаних сил, вона виконана повністю за серпень. На сьогодні ми маємо заборгованість по виплаті одноразових винагород у розмірі 2 млрд 100 млн грн. Ми повністю це виплатимо у випадку, якщо нам буде внесено зміни в проєкт закону про зміни до бюджету за 2021 рік. Тому що в цілому у нас є нестача в грошах в Міністерстві оборони в обсязі 7,1 млрд грн», - сказав Носов.

Він наголосив, що для оплати винагород військовим оборонному відомству доводиться забирати гроші з інших напрямків.

«Для того, щоб виплачувати винагороду всім військовослужбовцям, в тому числі одноразові виплати. Ми зараз йдемо на те, що економимо гроші на закупівлі пального і на виплати премій вищому керівному складу Міністерства оборони», - зауважив представник МОУ.

Як повідомляв Укрінформ, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич 16 вересня заявив, що у проєкті бюджету на 2022 рік запланований рекордний обсяг фінансування сектору безпеки і оборони України - 5,95% від ВВП. Зокрема, буде суттєво збільшено фінансування програм розвитку озброєння та військової техніки, грошового забезпечення військовослужбовців, будівництва житла для військових.

Оценка материала:

5.00 / 1
На потреби армії не вистачає понад 7 мільярдів – заступник глави МОУ 5.00 5 1
Політика / Україна
09.10.2021 721
Еще материалы раздела «Україна»