<
НОВИНИ ДНЯ: Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехіївсі новини дня
Політика
Україна
09.10.2021 870

ЄС і США відреагували на зрив конкурсу з обрання голови САП

Європейський союз та США закликали відновити роботу комісії з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України. Затримка підриває роботу антикорупційних органів.

Про йдеться в заяві, оприлюдненій на сторінці посольства США у Facebook.

"ЄС та США дуже розчаровані незрозумілими та невиправданими затримками в обранні керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, вирішального органу у боротьбі з корупцією на високому рівні", - йдеться в повідомленні.

ЄС та США закликали відбіркову комісію відновити роботу без подальших затримок. "Зупинка процесу відбору підриває роботу антикорупційних органів, створених Україною та її міжнародними партнерами", - зазначили в посольстві США.

Відзначимо, 9 жовтня комісія не змогла зібратися, щоб призначити практичне завдання для кандидатів.

У конкурсі залишилося тільки два кандидати: прокурор Офісу генерального прокурора Андрій Синюк і детектив НАБУ Олександр Клименко.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС і США відреагували на зрив конкурсу з обрання голови САП 5.00 5 1
Політика / Україна
09.10.2021 870
Еще материалы раздела «Україна»