<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
11.10.2021 804

Німецька прокуратура «полює» на Лукашенка через навалу мігрантів — Bild

Німецька прокуратура розслідує дії білоруського президента Олександра Лукашенка щодо напливу нелегальних мігрантів до ЄС, кваліфікуючи його як «головного контрабандиста».

Про це пише в неділю німецьке видання Bild am Sonntag.

«Для німецької влади зрозуміло: білоруський диктатор Олександр Лукашенко хоче шантажувати за допомогою організованої державою контрабанди Європу заради зняття санкцій», - йдеться у матеріалі. За інформацією таблоїду, німецька влада веде розслідування проти Лукашенка як проти «головного контрабандиста» людей.

До Німеччини через Білорусь прибуває дедалі більше мігрантів: лише минулої п’ятниці федеральна поліція виявила 291 несанкціонований в’їзд на німецько-польському кордоні, більшість із нелегальних мігрантів - молоді людьми з Іраку та Сирії. В четвер у районі Шпрее-Нейссе було затримано 58 осіб, які намагалися в'їхати переважно невеликими групами, але також було зафіксовано дві великі групи по 10-12 мігрантів.

Загалом з серпня до Німеччини через Білорусь дісталися майже 4 тисячі біженців, лише за перший тиждень жовтня їх було 1183, і тенденція до зростання зберігається.

Довга подорож біженців до Німеччини починається в аеропортах Багдада та Ербіля (Ірак), Дубая (Об’єднані Арабські Емірати), Бейрута (Ліван), Аммана (Йорданія), Стамбула (Туреччина), а з середини вересня 2021 року - Дамаску (Сирія). Люди прибувають до Білорусі з білоруськими студентськими візами, пояснює автор матеріалу. Після прибуття до Мінська місцеві прикордонники чи міліціонери перевозять людей переважно до польського кордону, до місць, де скоріше за все немає польських прикордонників. Потрапивши до ЄС, мігранти вирушають до Німеччини. За «державну контрабанду Мінська» вони мають заплатити до 4 тисяч євро.

Оценка материала:

5.00 / 1
Німецька прокуратура «полює» на Лукашенка через навалу мігрантів — Bild 5.00 5 1
Політика / Світ
11.10.2021 804
Еще материалы раздела «Світ»