<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень  Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.10.2021 695

Зарплата поліцейського має бути не меншою за 16 тисяч – Єнін

Заробітна плата працівника поліції точно не повинна бути нижчою, ніж отримує охоронець столичного супермаркету, а наразі зарплата охоронця супермаркету становить 16 тисяч гривень.

Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає Укрінформ.

«Дуже часто ми стикаємося з тим, що найкращі кадри приходять працювати до інших органів досудового розслідування, маючи в чотири, а інколи і в п'ять разів більшу зарплатню. Саме тому ми ставимо питання про підвищення рівня заробітної плати поліцейських. Вона точно не повинна бути нижчою, ніж отримує охоронець в будь-якому київському супермаркеті, на сьогодні це 16 000 гривень», - поінформував він.

Зокрема, Єнін звернув увагу на те, що середня зарплата поліцейського є найнижчою у системі органів правопорядку. «Ми бачимо просто кричущу різницю між зарплатою поліцейського, співробітника БЕБ, співробітника НАБУ, співробітника ДБР», - уточнив Єнін.

Заступник міністра додав, що те ж саме стосується і інших працівників системи МВС: зокрема пожежники, за його словами, отримують ще менше, ніж поліцейські, ризикуючи ледь не щодня своїм життям і виборюючи життя для інших людей.

Говорячи про кошти, закладені на діяльність МВС у проєкті бюджету-2022, Єнін зазначив, що «битва за бюджет триває» і вона завершиться підписанням відповідного закону Президентом Володимиром Зеленським.

«Саме тому ми активно працюємо і з депутатами, і з іншими стейкхолдерами з тим, щоби надати чітку аргументацію того, що безпека вартує коштів і за неї краще платити, ніж розплачуватися за її відсутність. На сьогодні ми говоримо, що нам треба щонайменше додаткових 20 мільярдів гривень», - поінформував він.

За його даними, 75% від цієї суми, яку додатково потребує МВС, у відомстві планують витратити хоча б на мінімальне збільшення зарплати представникам системи органів внутрішніх справ, - тут мова йде і про пожежників, і про співробітників Нацполіції та Нацгвардії.

«Абсолютно неприпустимою є ситуація, коли за нинішнього запропонованого Міністерством фінансів рівня фінансування в наступному році нам доведеться скоротити близько 2000 контрактників з лав Національної гвардії України. І це в умовах війни, в умовах постійних асиметричних гібридних загроз, з якими ми стикаємось через ситуацію на сході», - сказав Єнін.

Як повідомляв Укрінформ, уряд на засіданні 15 вересня затвердив законопроєкт "Про Державний бюджет України на 2022 рік" та подав його до парламенту.

Того ж дня у Верховній Раді зареєстрували цей документ під номером 6000.

У проєкті державного бюджету на 2022 рік передбачено 98 мільярдів та 80 мільйонів гривень на фінансування діяльності Міністерства внутрішніх справ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зарплата поліцейського має бути не меншою за 16 тисяч – Єнін 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
12.10.2021 695
Еще материалы раздела «Суспільство»