<
НОВИНИ ДНЯ: Російська теорія "перемоги": аналітики пояснили, у чому небезпека  Як приготувати пухкі пундики  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  Як отримати компенсацію за генератори для будинку: пояснення КМДА  В ISW роз'яснили, що змусить Путіна зупинити війну проти України  Як приготувати смачне печиво з какао  Якого числа Яблучний, Медовий та Горіховий Спаси 2024 року: запишіть собі нові дати святкуваннявсі новини дня
Політика
Україна
12.10.2021 718

Справа про захоплення українських моряків у Керченській протоці

У Гаазі другий день слухань у справі України проти Росії. Сьогодні, 12 жовтня, – час аргументів Києва щодо затримання наших військових моряків у Керченській протоці – повідомляють новини «Сьогодні» на каналі «Україна». Напередодні виступили представники Кремля. Риторика незмінна, мовляв, захищалися.

72_main_12.10.21

Цей позов подала Україна – звинувачує Росію у порушенні морського права. В листопаді 2018-го російські прикордонники атакували і захопили два українські військові катери «Бердянськ», «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя. 24 українці потрапили у полон, двоє з них були поранені. Звільнили їх майже за рік – у вересні 2019-го, а за місяць, у листопаді, – повернули Україні і морські судна.

«Ми налаштовані на серйозну битву, ми знаємо, що у нас дуже гарні, дуже професійні аргументи. Ми покажемо, що те, що відбулось з нашими моряками – це не військова діяльність. Ми покажемо, що кораблі були захоплені поза 12-мінною зоною», – зазначила Оксана Золотарьова, директорка департаменту міжнародного права МЗС України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Справа про захоплення українських моряків у Керченській протоці 5.00 5 1
Політика / Україна
12.10.2021 718
Еще материалы раздела «Україна»