<
НОВИНИ ДНЯ: Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш поясниввсі новини дня
Політика
Україна
13.10.2021 870

Краще отримати довідку про вакцинацію, ніж свідоцтво про смерть – Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликає українців вакцинуватися, щоб уберегтися від смерті.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

"Багато хто вже чув новину – з 21 жовтня міжміські, внутрішньообласні та міжобласні перевезення будуть дозволені лише за наявності у водіїв, екіпажу та пасажирів документу про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту. Що це означає? Ви збиралися у санаторій? Вакцинуйтеся! Збиралися до батьків у село? Вакцинуйтеся! Працюєте в іншому місті? Вакцинуйтеся! Раніше ВООЗ всіх попереджала – з пандемією коронавірусу жартувати не можна. Занадто велика ціна. Нині ситуація значно гірша, бо маємо справу зі штамом "Дельта". Значно агресивнішим, значно страшнішим", - так прокоментував міністр прийняте.

Він зазначив, що більше ніж 97% людей, яких госпіталізували з COVID-19 у вересні – не були вакциновані, тобто не отримали двох доз антиковідної вакцини.

Ткаченко нагадав, що вакцинація – безкоштовна, і кожна з вакцин, що використовуються в Україні, є ефективною.

"Якщо ви вже хворіли на COVID-19, це не привід не вакцинуватися. Більше того, дослідження Центру з контролю та профілактики захворювань в США, показує, що невакциновані люди, які перенесли COVID-19, мають вдвічі вищий ризик захворіти на COVID-19 знову, ніж вакциновані. Пам’ятайте. Краще отримати реальну довідку про вакцинацію, ніж реальне свідоцтво про смерть", - додав міністр.

Як повідомлялося, на засіданні Кабінету Міністрів 11 жовтня внесли зміни до постанови №1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епіднебезпеки.

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із “жовтим”, “помаранчевим” чи “червоним” рівнем епіднебезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів відповідних документів, що підтверджують факт вакцинування.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Відповідні правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.

Оценка материала:

5.00 / 1
Краще отримати довідку про вакцинацію, ніж свідоцтво про смерть – Ткаченко 5.00 5 1
Політика / Україна
13.10.2021 870
Еще материалы раздела «Україна»