<
НОВИНИ ДНЯ: Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Бізнес
Технології
14.10.2021 1412

Blue Origin відправила у космос найстаршого туриста в історії

Компанія Blue Origin запустила у космос 90-річного туриста Вільяма Шатнера на борту ракети NS-18, а також інших трьох туристів.

630_360_1556815724-533_14.10.21

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Independent.

Таким чином, 90-річний актор став найстаршою людиною, яка коли-небудь подорожувала у космос, випередивши 82-річну Уоллі Фанк, котра брала участь у першому польоті екіпажу Blue Origin у липні.

Цей запуск кілька разів відкладався через вітряну погоду на майданчику Blue Origin у Техасі, але нарешті ракета полетіла приблизно о 9.50 за місцевим часом.

Разом із Шатнером у космос вилетіли ще троє туристів: Одрі Пауерс - віцепрезидент з питань місійних та польотних операцій Blue Origin, Кріс Бошуйзен - колишній інженер NASA та Глен де Вріс, співзасновник фірми-розробника програмного забезпечення Medidata.

Blue Origin - одна з трьох компаній, що стали першопроходцями у новій ері космічного туризму, компанії SpaceX та Virgin Galactic останнім часом також відправляють цивільних осіб у космос.

Як передавав Укрінформ, останній (восьмий) політ у космос ракети New Shepard відбувся 26 серпня. Також це була вісімнадцята космічна місія для компанії Blue Origin. Політ ракети тривав 10 хвилин 15 секунд, а пікова швидкість корабля досягла позначки 3 592 км/год.

Оценка материала:

5.00 / 1
Blue Origin відправила у космос найстаршого туриста в історії 5.00 5 1
Бізнес / Технології
14.10.2021 1412
Еще материалы раздела «Технології»