<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Політика
Україна
14.10.2021 728

Таран привітав військових з Днем захисників і захисниць України

Міністр оборони Андрій Таран привітав українських військових з Днем захисників і захисниць України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МОУ.

"Сьогодні ми вшановуємо не тільки тих, хто стоїть на варті нашого спокою, ми згадуємо всіх, хто у різні буремні періоди нашої історії брав участь у визвольних змаганнях, вів смертельний двобій із нацизмом, брав участь у миротворчій діяльності, хто з 2014-го піднявся на відсіч російській збройній агресії", - наголосив Таран.

Окремо він відзначив військовослужбовців, які обрали захист Батьківщини професією свого життя, і підкреслив, що пишається їхньою "самовідданістю, непорушним патріотизмом й нездоланною волею до перемоги".

Міністр підкреслив, що вперше цей день відзначається як День захисників і захисниць України. "З перших днів російсько-української війни жінки, не вагаючись, самовіддано й героїчно стали на захист суверенітету та територіальної цілісності нашої держави", - зазначив він.

За словами Тарана, у цей день ми згадуємо усіх, хто склав голову на полі бою і навічно залишився у нашій пам’яті.

"Сьогодні одним з головних завдань діяльності Міністерства оборони України залишається забезпечення відсічі збройної агресії Російської Федерації та запобігання її ескалації шляхом посилення потенціалу стримування та зміцнення міжнародної підтримки України", - сказав він.

Міністр зауважив, що у 2021 році вперше розроблена та затверджена Указом Президента України Стратегія воєнної безпеки України.

"Вона передбачає абсолютно новітнє для України доктринальне поняття — Всеохоплююча оборона. У липні ухвалено Закон "Про основи національного спротиву", ініційований Президентом. І це означає, що тепер захист України є всенародною справою і здійснюється як на підконтрольній, так і на окупованій територіях нашої держави", - наголосив він.

Таран також згадав тих українців на тимчасово окупованих територіях, які готові боротись із загарбниками і чинити опір, захищати право України на свою територіальну цілісність.

Він додав, що на основі Стратегії воєнної безпеки України Міністерством оборони розроблено Стратегічний оборонний бюлетень України. Крім того, МОУ спільно з іншими державними органами завершено розроблення Плану оборони України, який є новою складовою в системі планування у сферах національної безпеки і оборони та, за ініціативою Президента України, розроблений у державі вперше.

"Триває трансформація Збройних Сил України за стандартами Північноатлантичного Альянсу. Проведено ключові заходи щодо впровадження системи управління Збройних Сил України на основі принципів військового управління НАТО", - зазначив міністр і додав, що уперше введено нові військові звання вищого офіцерського, рядового та сержантського складу, які відповідають стандартам НАТО.

За словами Тарана, з метою посилення обороноздатності держави у міжнародному форматі між Міністерством оборони України та Міністерством оборони США підписано стратегічні угоди про партнерство в оборонній сфері. Організовано проведення заходів об’єднаної підготовки, у тому числі у рамках розгорнутих в Україні тренувальних місій та груп США, Канади, Великобританії.

"У сукупності все це дозволяє значно наблизитися до досягнення поставленого мною завдання щодо набуття Збройними Силами України максимальної взаємосумісності з арміями держав-членів НАТО", - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою День захисника України. 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Таран привітав військових з Днем захисників і захисниць України 5.00 5 1
Політика / Україна
14.10.2021 728
Еще материалы раздела «Україна»