НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
15.10.2021 1141

Військовим Хамраєву та Верхогляду присвоїли звання Героя України – посмертно

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» солдату Рустаму Хамраєву та полковнику Миколі Верхогляду (посмертно).

Тексти відповідних указів оприлюднені на сайті глави держави, передає Укрінформ.

Як зазначається в указі, Хамраєв удостоєний високої нагороди "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України".

В указі щодо полковника Верхогляда сказано, що нагороди він удостоєний "за особисту мужність і героїзм, виявлені під час виконання бойових та спеціальних завдань, вірність військовій присязі".

Рустам Хамраєв загинув 17 червня 2014 року під час бою в селищі Металіст під Луганськом.

Командувач українського миротворчого контингенту в мусульманському анклаві Жепа під час війни в Боснії Микола Верхогляд помер 30 травня від тяжкої форми COVID-19.

Оценка материала:

5.00 / 1
Військовим Хамраєву та Верхогляду присвоїли звання Героя України – посмертно 5.00 5 1
Політика / Україна
15.10.2021 1141
Еще материалы раздела «Україна»