<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
15.10.2021 567

Українські гривневі облігації включать до індексу JP Morgan GBI EM

Державні облігації України претендують на включення до індексу JP Morgan GBI EM, починаючи з 31 березня 2022 року.

630_360_1634135780-947_15.10.21

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"12 жовтня 2021 року JP Morgan Global Index Research повідомили, що державні облігації України претендують на включення до індексу GBI-EM GD, починаючи з 31 березня 2022 року із приблизною часткою 0,12%", - йдеться в повідомленні.

На першому етапі у всі три серії GBI-EM включать одну серію облігацій, що відповідає вимогам індексу, - це ОВДП із купоном в розмірі 15,84% та погашенням в лютому 2025 року.

У Мінфіні нагадали, що портфель іноземних інвестицій у державні облігації України, випущені на внутрішньому ринку, значно зріс з моменту запуску лінку з Clearstream у 2019 році, а частка нерезидентів на ринку ОВДП зросла до більш ніж 10%.

У JP Morgan Global Index Research повідомили, що більшість інвесторів визнали покращення ліквідності ринку за останні два роки, але водночас зазначили, що процес відкриття рахунку в Україні може зайняти кілька місяців.

Включення в індекс розпочнеться з 31 березня 2022 року, щоб у разі потреби надати інвесторам достатньо часу для встановлення доступу до ринку та рахунків в Україні.

"Ми хотіли б мати більше інструментів у гривнях, придатних для індексу, тому ми будемо випускати облігації у гривнях з терміном погашення більше 4 років обов'язково в обсязі, достатньому для включення в індекс JP Morgan GBI-EM", – прокоментував Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства фінансів, від розміщення ОВДП на фінансування держбюджету за січень - вересень 2021 року залучено 260,8 млрд грн, у тому числі в іноземній валюті - 69,2 млрд грн (2,0 млрд дол. та 418,1 млн євро).

Державні облігації - Індекс ринків, що розвиваються (GBI-EM) використовується інвесторами для відслідковування показників облігацій країн, що розвиваються, з метою інвестування. Найпопулярніша версія індексу GBI-EM Global Diversified охоплює 16 країн: Бразилію, Чилі, Колумбію, Перу, Китай, Індонезію, Малайзію, Філіппіни, Таїланд, Мексику, Нігерію, Польщу, Румунію, Росію, ПАР і Туреччину.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українські гривневі облігації включать до індексу JP Morgan GBI EM 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
15.10.2021 567
Еще материалы раздела «Економіка»