НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Технології
16.10.2021 1299

Hubble знайшов дивні сліди водяної пари на супутнику Юпітера

Група вчених за допомогою телескопа Hubble від Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) знайшла сліди постійної водяної пари в атмосфері супутника Юпітера – Європи, проте лише в одній його півкулі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті американського відомства.

«Спостереження за водяною парою на Ганімеді та на зворотному боці Європи покращує наше розуміння атмосфери крижаних місяців. Водночас виявлення стабільної присутності водяної пари на Європі дещо дивніше, ніж на Ганімеді, тому що температура на поверхні Європи нижча, ніж температура на Ганімеді», - сказав вчений зі шведського Королівського технологічного інституту Лоренц Рот.

?>

Зазначається, що попередні спостереження водяної пари на Європі були пов'язані з виверженням гейзерів крізь лід. Вони аналогічні гейзерам на Землі, але мають висоту понад 96 км.

Як повідомляв Укрінформ, космічна рентгенівська обсерваторія «Чандра» Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) сфотографувала спіральну галактику NGC 253 (Скульптор), яка знаходиться у сузір'ї Скульптор.

Оценка материала:

5.00 / 1
Hubble знайшов дивні сліди водяної пари на супутнику Юпітера 5.00 5 1
Бізнес / Технології
16.10.2021 1299
Еще материалы раздела «Технології»