НОВИНИ ДНЯ: Салат із сиром, яблуками та горіхами: швидкий рецепт  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Мобілізація в Україні: кого з жінок можуть призвати за новим законом  Мобілізація по-новому: чи зроблять тепер недійсними паспорти ухилянтів  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозки  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедамивсі новини дня
Політика
Європа
16.10.2021 712

Збанкрутувала найбільша авіакомпанія Італії

Найбільший авіаперевізник Італії – компанія Alitalia – ліквідована в рамках процедури банкрутства після 75 років існування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У четвер літак компанії здійснив останній рейс за маршрутом Кальярі – Рим.

Як зазначається, відтепер польоти здійснюватиме створена в процесі реорганізації компанія Italia Transport Aereo (ITA).

Новий державний перевізник, якому уряд виділить 1,35 млрд євро протягом трьох років, матиме парк з 52 літаків і 2800 працівників, що складає близько третини від персоналу Alitalia.

Серед своїх маршрутів ITA планує виконувати рейси з Рима та Мілана до Нью-Йорка, а також до Токіо, Бостона та Маямі. Європейські напрямки включатимуть Париж, Лондон, Амстердам, Брюссель, Франкфурт та Женеву, пише АР.

Компанія Alitalia була створена у 1946 році. З 1999 року у перевізника почалися фінансові труднощі. За останні 20 років уряд поніс близько 13 мільярдів євро збитків, намагаючись утримати національного перевізника на плаву. У 2017 році компанія перейшла під зовнішнє управління, але їй так і не змогли знайти інвестора.

Оценка материала:

5.00 / 1
Збанкрутувала найбільша авіакомпанія Італії 5.00 5 1
Політика / Європа
16.10.2021 712
Еще материалы раздела «Європа»