НОВИНИ ДНЯ: 28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областяхвсі новини дня
Політика
Світ
17.10.2021 617

Штати заплатять компенсацію рідним афганців, загиблих від удару дрона

Міністерство оборони США пообіцяло виплатити компенсації родичам жителів Афганістану, які загинули наприкінці серпня внаслідок удару американського безпілотника.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

Ідеться про трагедію, яка сталася 29 серпня у Кабулі. Тоді ракета Hellfire влучила в автомобіль, убивши десятьох цивільних осіб, включно із сімома дітьми.

Речник Пентагону Джон Кірбі повідомив, що на знак вибачення родичам загиблих виплатять компенсації, однак суму не уточнив. Окрім того, за його словами, міноборони та Держдеп працюють над тим, щоб допомогти цим людям переїхати до США.

Зазначається, що спершу американські військові заявляли, ніби цей авіаудар був спрямований проти представника терористичного угруповання «Ісламська держава». Проте ЗМІ з'ясували, що чоловік, який був за кермом автівки, давно працював на американську гуманітарну організацію.

Як нагадує Голос Америки, цього авіаудару завдали після теракту смертника «Ісламської держави», який стався поблизу аеропорту Кабула 26 серпня. Тоді загинули 169 афганців і 13 американських військових.

Оценка материала:

5.00 / 1
Штати заплатять компенсацію рідним афганців, загиблих від удару дрона 5.00 5 1
Політика / Світ
17.10.2021 617
Еще материалы раздела «Світ»