НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюк  В Україну йде короткочасне похолодання: коли його чекативсі новини дня
Політика
Україна
18.10.2021 673

У транспорті, кафе та магазинах. Коли та як в Україні перевірятимуть СOVID-сертифікати

В Україні розробили програмне забезпечення на планшети поліцейських для перевірки цифрових СOVID-сертифікатів в "Дії" та паперових варіантів.

Документ скануватимуть за QR-кодом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції України Олексія Білошицького.

Коли почнуться перевірки

Перевіряти вірогідність сертифікатів про вакцинацію громадян з 21 жовтня.

Хто перевірятиме сертифікати вакцинації

Відповідні повноваження мають: працівники Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб на місцях, а також патрульна поліція.

У поліції наголошують, що в паперових свідоцтвах про вакцинацію обов’язково мають бути реквізити - інформація про вид щеплення, кількість доз щеплення, підпис лікаря та печатка офіційної установи охорони здоров’я.

Де будуть перевірки

Перевірку проводитимуть у місцях великого скупчення людей - у громадському транспорті, закладах харчування, ринках, торговельних майданчиках.

Відповідальність за підробку COVID-сертифікатів

За виготовлення і збут підробленої документації правопорушникам може загрожувати покарання - від штрафу у 17 тисяч гривень до 5 років позбавлення волі.

Разом з тим за використання підроблених довідок чи сертифікатів передбачене покарання - від штрафу на суму до 850 гривень до обмеження волі на строк до 2-х років.

Оценка материала:

5.00 / 1
У транспорті, кафе та магазинах. Коли та як в Україні перевірятимуть СOVID-сертифікати 5.00 5 1
Політика / Україна
18.10.2021 673
Еще материалы раздела «Україна»