НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Україна
18.10.2021 763

Юрій Вітренко: ціна на газ цієї зими не підніметься

В ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що населення буде забезпечено газом за ціною 7,42 грн.

«Хочу всіх заспокоїти і відповідально сказати, що Нафтогаз, національна компанія, має достатньо газу для забезпечення всіх потреб населення. І ми, продаючи газ за ціною 7,42 грн, робимо так, що ціна на газ для потреб населення цієї зими не підніметься, як цього не хочуть інші політики для того, щоб створювати паніку», – зазначив голова правління НАК «Нафтогаз України».

За словами Юрія Вітренка, питання безперебійного проходження цього опалювального сезону без підвищення цін вирішується урядом разом з національною компанією і люди можуть бути впевненими, що навіть в складних умовах вони будуть забезпечені газом. Щодо інших категорій споживачів, наприклад бюджетних організацій, ситуація більш складна.

«Коли ціни на ринку почали підвищуватися стрімко, з’ясувалося, що більшість постачальників, недержавних компаній, є ненадійними постачальниками - вони не виконують своїх зобов’язань. І тут, якраз в дуже оперативному порядку і Нафтогаз, як національна компанія, і уряд вирішують цю проблему. Ми робимо так, щоби ці бюджетні установи зараз змогли купувати газ у надійного постачальника, такого як Нафтогаз, за ціною, яка є в 2 – 3 рази нижчою, ніж поточна місячна ціна – щоб вони купували за фіксованою прогнозованою ціною 13,7 без ПДВ з транспортом, 16,8 з ПДВ з транспортом, а не 30-40 гривень», – пояснив Юрій Вітренко.

При цьому, голова правління НАК «Нафтогаз України» запевнив, що потрібно нарощувати власний видобуток газу, і в національній компанії саме відбулися зміни, які дозволяють це зробити. До того ж, потрібно бути відкритими до міжнародних партнерів та інвесторів. Інший важливий момент на думку Вітренка – видобуток природного газу має супроводжуватись виробленням біогазу, адже в Україні є багато сировини для цього.

Дивіться програму «Свобода слова Савіка Шустера» щоп'ятниці о 21:00 на каналі «Україна»

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Юрій Вітренко: ціна на газ цієї зими не підніметься 5.00 5 1
Політика / Україна
18.10.2021 763
Еще материалы раздела «Україна»