<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.10.2021 820

В Україні діятимуть нові «коронавірусні» правила перевезень

З 21 жовтня в Україні набудуть чинності нові правила перевезень на Укрзалізниці. Вони потрібні, щоб стримати розповсюдження коронавірусу.

У поїзди далекого прямування пускатимуть тільки ковід-безпечних пасажирів. Це означає, що проїхати зможуть лише ті пасажири, які разом з паспортом і посадковим квитком провіднику пред’являть COVID-сертифікат або ПЛР-тест на коронавірус або експрес-тест на антиген.

Хто буде контролювати автентичність сертифікатів/тестів?

Функції контролю покладені на Міністерство внутрішніх справ. У провідників будуть зразки, за якими вони будуть звіряти надані пасажирами документи.

Якщо пасажир не буде дотримуватися нових правил, поїзна бригада повідомить про це правоохоронні органи.

Чи стосуються нові правила дітей?

Ні, для пасажирів віком до 18 років нічого не зміниться. Крім проїзного документа та документа, що підтверджує особу, інших документів не вимагається.

Що робити пасажиру, який має протипоказання до вакцинації?

Робити ПЛР-тест або експрес-тест. Для посадки у поїзд пасажиру необхідно мати негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, чинні 72 години (на момент посадки у поїзд).

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні діятимуть нові «коронавірусні» правила перевезень 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.10.2021 820
Еще материалы раздела «Суспільство»