<
НОВИНИ ДНЯ: Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
20.10.2021 712

Жодна третя країна не має права вето на вступ України до НАТО - глава Пентагону

Жодна третя країна не має права вето на вступ України до НАТО, вона має право визначати своє майбутнє без зовнішнього втручання.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на спільному з українським колегою Андрієм Тараном брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Жодна третя країна не має права вето на вступ до НАТО. Україна, як я вже зазначав, має право вирішувати свою майбутню зовнішню політику без зовнішнього втручання. Я скажу, що наша підтримка українського суверенітету є непохитною, і ми будемо продовжувати працювати разом для того, щоб запевнити, що ми в правильному місці, і Україна може себе захистити», - сказав Остін.

Він запевнив, що США залишаються непохитними у підтримці оборонної реформи України, що сприятиме досягненню критеріїв повноправного членства в НАТО.

За словами Остіна, це передбачає і збільшення оборонної спроможності України, посилення демократичного цивільного контролю за Збройними силами, поліпшення управління персоналом тощо.

Як повідомляв Укрінформ, прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що вступ України до Північноатлантичного альянсу - це найгірший сценарій для Росії.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи цю заяву, наголосив, що Російська Федерація не має права голосу у дискусії про майбутнє членство України в НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 1
Жодна третя країна не має права вето на вступ України до НАТО - глава Пентагону 5.00 5 1
Політика / Україна
20.10.2021 712
Еще материалы раздела «Україна»