<
НОВИНИ ДНЯ: Байден продовжив заборону на заходи в морські порти США для суден, пов'язаних з Росією  Астрономи відкрили найбільшу чорну діру Чумацького Шляху: вона у 33 рази перевищує Сонце  Чому літаки США захищали Ізраїль, а не Україну: аналіз The Atlantic  Простий і швидкий салат із пекінської капусти  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабахувсі новини дня
Політика
Україна
20.10.2021 623

Україна та США спільно протидіятимуть Росії у Чорноморському регіоні

Україна та США спільно протидіятимуть агресивній політиці Російської Федерації в Чорноморському регіоні.

Про це заявив міністр оборони Андрій Таран за підсумками переговорів з міністром оборони США Ллойдом Остіном, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми обговорили питання щодо організації взаємодії наших країн стосовно підвищення безпеки в регіоні Чорного моря. Зокрема, заходи протидії агресивній політиці Російської Федерації, яка створює небезпеку судноплавству, економічній діяльності та провокує нові конфлікти. Ми маємо спільний інтерес та налаштовані продовжувати цільові консультації з цього питання, а також об'єднувати зусилля з нашими партнерами в Чорноморському регіоні та НАТО в цілому задля підтримання стабільності та безпеки", - заявив Таран.

Своєю чергою Остін зазначив, що для протидії дестабілізаційним крокам РФ Сполучені Штати готові підтримувати своїх союзників - Україну, Грузію, Румунію, Болгарію - аби стримати російську агресію в Чорноморському регіоні.

"Сьогодні ми обговорили зміцнення нашого партнерства у Чорноморському регіоні, щоб протистояти дестабілізаційним діям Росії. Ми підтримуємо Україну, а також Грузію, Румунію, Болгарію. Ми зрозуміли важливість партнерства та союзництва, щоб стримати російську агресію", - заявив Остін.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін прибув у вівторок до України в рамках робочого візиту. Він взяв участь у щоденному ранковому церемоніалі вшанування захисників України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

Цього ж дня відбудеться зустріч Президента України Володимира Зеленського з Остіном, під час якої сторони обговорять питання двостороннього співробітництва та співпраці у сфері регіональної безпеки.

Раніше повідомлялося, що на початку вересня у межах робочого візиту Президента Зеленського до Сполучених Штатів Америки було підписано низку важливих документів, зокрема Меморандум про взаєморозуміння між урядами України та США щодо комерційного співробітництва. Три угоди на загальну суму 2,5 млрд дол. уклав державний концерн Укроборонпром. Документи стосуються співпраці з американськими оборонними компаніями. Крім того, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко уклав у США домовленості про співпрацю для української системи охорони здоров'я з лідерами світового ринку, зокрема компаніями General Electric, Medtronic та MSD.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна та США спільно протидіятимуть Росії у Чорноморському регіоні 5.00 5 1
Політика / Україна
20.10.2021 623
Еще материалы раздела «Україна»