<
НОВИНИ ДНЯ: Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготуваннявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.10.2021 1438

Львівщина 20 жовтня може потрапити до «червоної» зони карантину

Львівська область вже другий день поспіль перевищує показники госпіталізації хворих з коронавірусом та завантаженості ліжок з киснем. Якщо ситуація не зміниться, то 20 жовтня державна комісія ТЕБ і НС може оголосити червону зону епіднебезпеки.

Про це під час брифінгу зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Епідситуація на Львівщині залишається напруженою, але контрольованою. Рівень госпіталізації залишається надалі високим. Якщо гранично допустимою нормою є 60 госпіталізацій на 100 тисяч населення, то в нас є далеко за 70. Вже вчора і позавчора ми перетнули позначку в 65% завантаженості ліжкової мережі з киснем по області. Якщо ми здолаємо цю позначку і сьогодні, то очікуємо на рішення державної комісії ТЕБ і НС про переведення в червону зону», - зазначив Чемерис.

За його словами, згідно з постановою Кабміну, для посилення карантину до червоного рівня епіднебезпеки потрібно, щоб в регіоні три дні поспіль перевищували граничні показники принаймні двох з п’яти індикаторів – кількість госпіталізованих хворих, рівень зростання госпіталізацій, завантаженість ліжок з киснем, кількість ПЛР-тестів або відсоток виявлених хворих.

Окрім того, Чемерис акцентував, що на межі знаходиться коефіцієнт допустимої норми виявлення нових інфікованих коронавірусом. Якщо норма 20%, то на Львівщині він вже кілька днів коливається від 18,8% до 19,6%. Загалом область вже досягла пікових показників весняної хвилі: на сьогоднішній ранок 2828 пацієнтів знаходяться у стаціонарах (серед них 2,5% вакцинованих), щоденно госпіталізують від 280 до 350 осіб. За минулу добу на Львівщині від коронавірусу померли 65 людей.

Зараз в області 23 лікарні приймають хворих на COVID-19 - це 4400 ліжок, забезпечених киснем. Днями до переліку додали Золочівську центральну районну лікарню та Львівську обласну клінічну лікарню.

За даними Львівської ОДА, за попередню добу, 18 жовтня, в області провели 2605 досліджень на коронавірус, з них 959 - позитивних. В стаціонарах перебуває 2828 (65,31%) хворих, з них в реанімації – 184 особи. За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 165 242 осіб, померли 4263 людини.

Оценка материала:

5.00 / 1
Львівщина 20 жовтня може потрапити до «червоної» зони карантину 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
20.10.2021 1438
Еще материалы раздела «Суспільство»