<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країнувсі новини дня
Політика
Європа
20.10.2021 669

Європарламент присудив Навальному Премію ім. Сахарова

Європарламент присудив російському опозиціонеру Олексію Навальному Премію за свободу думки імені Андрія Сахарова.

Про це оголосили на засіданні Європарламенту в середу, 20 жовтня. 

Володар Премії ім. Сахарова отримує диплом і чек на 50 тисяч євро.

Відзначимо, що в 1988 році Європарламент заснував Премію за свободу думки. Її назвали на честь фізика і правозахисника, лауреата Нобелівської премії миру (1975) Андрія Сахарова (1921-1989).

Нагадаємо, 6 жовтня 45 країн передали РФ через ОЗХЗ питання, що стосуються отруєння Навального. Зміст запитуваного не розголошували.

Як відомо, 20 серпня 2020 року в Омську Олексія Навального госпіталізували. Йому стало погано на борту літака, який летів з Томська в Москву. Російська сторона заявила, що ні отрути, ані отруйних речовин в організмі Навального на той момент не знайшли. Пізніше його перевели на лікування в берлінську клініку Шаріте, там у нього діагностували отруєння отрутою із групи Новичок.

Влада ФРН звинуватила Москву в причетності до цього отруєння. Висновки німецьких фахівців підтвердила ОЗХЗ. Росія свою причетність до отруєння Навального заперечує.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європарламент присудив Навальному Премію ім. Сахарова 5.00 5 1
Політика / Європа
20.10.2021 669
Еще материалы раздела «Європа»