<
НОВИНИ ДНЯ: Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не станевсі новини дня
Політика
Україна
20.10.2021 689

СБУ запобігла потенційним хімічним терактам в Європі

Правоохоронці заблокували спробу контрабанди ртуті до Європи. Вивезти небезпечну речовину, яку можна використовувати для терактів, планували з Закарпатської області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Службу безпеки України.

Зловмисників викрили на спробі вивезення в Європу трьох кілограмів ртуті. Небезпечну речовину віз громадянин одної з країн ЄС, якому за цю "послугу" запропонували 5 тисяч євро. Кур'єра затримали на пункті пропуску "Малі Селменці".

"За кордоном на кур’єра очікував замовник, якому він планував продати небезпечний "товар" за 200 тисяч євро", - розповіли в СБУ.

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом контрабанди, а затриманому іноземцю оголосили підозру. Наразі встановлюються джерела походження ртуті, а також шукають продавця та замовників небезпечного "товару".

"Пари ртуті та майже всі її розчинні сполуки дуже отруйні та можуть спричинити серйозні отруєння або смертельні випадки. Небезпечна речовина може використовуватися для вчинення терористичних/екстремістських актів", - наголосили в СБУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
СБУ запобігла потенційним хімічним терактам в Європі 5.00 5 1
Політика / Україна
20.10.2021 689
Еще материалы раздела «Україна»