<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.10.2021 769

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, що робити, коли під час карантину змінюється настрій

Через карантин і локдауни багато хто з нас помічає незвичну зміну настрою. Ведучий рубрики «Запитай у Комаровського» у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповів, в якому випадку потрібно терміново звернутися до лікаря.

Євген Комаровський підтвердив, що у багатьох людей дійсно з’явилися проблеми з психікою. Перша причина – перенесений коронавірус.

«На сьогодні вже доведено, що перенесена коронавірусна інфекція, особливо середньої тяжкості й її важка форма, не проходить безслідно, – сказав доктор Євген Комаровський на каналі «Україна». – Щонайменше в 1/3 пацієнтів, які одужали, covid-19 викликає серйозні проблеми з нервовою системою й дуже часто проблеми з психікою, зокрема депресію, синдром панічних розладів і т. ін.».

Друга причина зміни настрою – порушення звичного способу життя через карантин і локдауни. За словами ведучого рубрики «Запитай у Комаровського», ми втратили можливість нормально подорожувати, спілкуватися, до того ж наше інформаційне поле наповнене величезною кількістю страшилок, ми не знаємо, що буде далі.

Кандидат медичних наук назвав прості механізми профілактики проблем з психікою – це спілкування з хорошими людьми, прогулянки на свіжому повітрі, спорт, кіно, музика.

«Звичайно ж, у кожного з нас бувають невдалі дні, але якщо у вашому житті поганих днів більше, ніж хороших, не намагайтеся вирішити проблему самостійно, – попередив Євген Комаровський у програмі «Ранок з Україною». – Дуже часто в такому випадку потрібна допомога професіонала – лікаря-психіатра».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, що робити, коли під час карантину змінюється настрій 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
20.10.2021 769
Еще материалы раздела «Суспільство»