<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
21.10.2021 593

НБУ погіршив прогноз динаміки зростання економіки

Національний банк знизив прогноз зростання ВВП України в 2021 році з 3,8% до 3,1%.

Оновлені дані в четвер, 21 жовтня, озвучив голова НБУ Кирило Шевченко.

Також погіршено прогноз на 2022 рік - з 4% до 3,8%. А на 2023 прогноз збережений - 4%.

Як пояснив глава центробанку, в першому півріччі 2021 року відновлення економіки було дещо слабшим, ніж очікувалося. За його словами, на це вплинув ряд факторів, у тому числі карантинні обмеження та високі ціни на енергоносії.

При цьому Шевченко зазначив, що в другому півріччі фіксують пожвавлення економіки.

Зокрема, рекордний урожай ранніх зернових зумовив швидке зростання сільського господарства. Стійкий споживчий попит підтримав роздрібну торгівлю і пасажирооборот. Пожвавлення інвестиційної активності разом зі сприятливою зовнішньою ціновою кон'юнктурою сприяли відновленню будівництва і промисловості.

Глава НБУ додав, що в подальшому зростання української економіки стримуватиме світова енергокриза, через яку падає промислове виробництво.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ погіршив прогноз динаміки зростання економіки 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
21.10.2021 593
Еще материалы раздела «Економіка»