<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.10.2021 702

Ексклюзив «Зiркового шляху»: Влад Яма, Григорій Герман та Катерина Кухар зізналися, чи роблять зауваження чужим дітям

Українські знаменитості у програмі «Зірковий шлях», яка виходить на телеканалі «Україна» у будні, розповіли, чи дозволяють собі проводити виховальні бесіди з чужими дітьми.

Хореограф Влад Яма належить до тих батьків, які можуть насварити чужих дітей.

«Я роблю регулярно це. Якщо це майданчик, на якому є 3-річні, 5-річні діти, і з’являються якісь 12-річні, і говорять матом, я роблю зауваження. Я не можу себе втримати. Я вважаю, що моя дитина не заслуговує все це слухати, тим більше на майданчику дитячому», - говорить Влад Яма на телеканалі «Україна».

Підтримує думку Влада Ями і ведучий «Ранку з Україною» Григорій Герман.

«Мені здається, що безумовно можна робити зауваження чужій дитині. Нещодавно в місці, де ми живемо, гралися наші діти, я побачив, як один хлопчик просто якоюсь сухою лозиною шмагнув молоде деревце. Я сказав: «Стоп. Зупинилися, тепер уважно слухаємо мене. Це дерево не ви саджали. Значить не вам йому шкодити», - ділиться ведучий каналу «Україна».

Балерина Катерина Кухар знайшла свій метод, як боротись із поганою поведінкою чужих дітей.

«Я завжди в таких моментах кажу: «Зайчик, а ти зараз неправильно робиш, от не треба так робити. Ти може комусь зробити боляче або зараз забрудниш гарну сукню», - розповіла танцівниця.

Але згідно з законом «Про охорону дитинства» в жодному разі звертатись до чужої дитини стороннім дорослим не можна. У будь-якій конфліктній ситуації, пояснює фахівець Олена Адамова, потрібно звертатись до представників дитини, що погано себе поводить.

«З юридичної точки зору – в ніякому. Тобто, якщо вашій дитині не загрожує небезпека життю, здоров’ю або психологічному спокою, ви не маєте права звертатися, підвищувати голос, лякати і навіть в жодному разі хапати за руку або одяг, і кричати на іншу дитину. В ідеальному виді, як це записано в законі, слід звертатися до представників навчальних закладів, в яких навчається ця дитина і ваша. Якщо немає таких представників, ви маєте право звернутися до нянь, гувернанток або батьків дитини, яка знаходиться на дитячому майданчику», - поділилася психолог та кандидатка юридичних наук Олена Адамова.

Ведучий Даніель Салем, Анатолій Анатоліч, гумористи Юрій Ткач та Євген Кошовий підтримують такий підхід, і вирішують всі конфліктні питання із батьками інших дітей.

Дивіться «Зірковий шлях» в ефірі каналу «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Ексклюзив «Зiркового шляху»: Влад Яма, Григорій Герман та Катерина Кухар зізналися, чи роблять зауваження чужим дітям 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.10.2021 702
Еще материалы раздела «Суспільство»