<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  Байден може знятися з президентських виборів у США та висунути заміну, - Spiegel  Чому більшість помісних церков досі не визнають ПЦУ: Епіфаній пояснив  Дві великі країни НАТО конкурують у питанні допомоги України — експерт  Чому європейці та американці не їдять гречку, хоча вона й дуже корисна: відповідь неймовірна  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  Всеобщая мобилизация в Украине: к чему готовиться всем военнообязанным в маевсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.10.2021 2551

Біля Рівного знайшли ритуальне поховання, якому близько 5000 років

Скелет самки лося, якому орієнтовно 5 тисяч років, розкопали археологи поблизу Рівного.

630_360_1634823980-5375_22.10.21

Припускають, що це було ритуальне поховання, передає Укрінформ із посиланням на повідомлення Суспільного.

«З огляду на специфіку черепа можна припустити, що це лось, але відсутність рогів вказує, що це самка лося. Також, з огляду на розташування кістяка, можемо припустити, що це ритуальне поховання. Але наголошу, що це лише припущення, підтвердити це зможемо лише після аналізу кістяка тварини», – зазначив керівник експедиції Олексій Войтюк.

Віднайдені рештки археолог попередньо датує періодом бронзового віку, це 3-2 тисячоліття до нашої ери. Рештки тварини цього історичного періоду на території області розкопали вперше.

Археологічні розкопки тривають. Їх продовжують на локації, яка є пам'яткою місцевого значення, члени експедиції охоронно-археологічної служби Національної академії наук та краєзнавчого музею.

У Рівненському районі, де ведуться розкопки, нараховується понад 100 пам’яток археології місцевого значення, в області – майже 900.

Оценка материала:

5.00 / 1
Біля Рівного знайшли ритуальне поховання, якому близько 5000 років 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
22.10.2021 2551
Еще материалы раздела «Суспільство»