<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
22.10.2021 597

Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи можна давати дітям фруктові соки

Що краще обрати: фрукт чи фруктовий сік? Що про це думають дієтологи зі всього світу? Ведучий рубрики «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» пояснив, яку грубу помилку дуже часто допускають батьки.

Лікар-педіатр вищої категорії не рекомендує фруктові соки дітям. Інакше вони не отримують величезну кількість корисних компонентів, які містяться саме в м'якоті фруктів. А вона зазвичай залишається в соковижималці.

«Я вас дуже здивую, але дітям не треба давати фруктові соки. Фрукти або фруктове пюре – цей вибір набагато кращий для них, – сказав ведучий рубрики «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна». – Дитині корисніше з'їсти 5 яблук, ніж випити сік, приготований з них».

За словами кандидата медичних наук, вже давно склалася неправильна традиція – давати сік дітям. У дієтологів у всьому світі відсутня така рекомендація.

«Хоча самі діти більше люблять пити сік, ніж гризти яблуко. Але для здоров'я кишечника я рекомендую заміняти фруктовий сік на цілісний фрукт, – радить Євген Комаровський. – Якщо малюк ще не вміє їсти фрукт, то можна дати йому фруктове пюре».

Існує єдиний виняток, коли бажано вибрати сік.

«Якщо у дитини ГРВІ, їй потрібно багато пити, тоді розведений у 2 рази яблучний сік – чудовий замінник крапельниці, – сказав ведучий рубрики «Запитай у Комаровського». – Якщо дитина згодна його пити, тоді можна дати. Але це тільки при ГРВІ».

Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.

Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».

Оценка материала:

5.00 / 1
Доктор Комаровський у програмі «Ранок з Україною» пояснив, чи можна давати дітям фруктові соки 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
22.10.2021 597
Еще материалы раздела «Афіша»