<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
23.10.2021 1498

Українські моряки у США завершили підготовку на катерах Island

У місті Балтимор, США, завершився курс допідготовки 5-го українського екіпажу патрульних катерів типу "Айленд".

Як передає Укрінформ, про це повідомляють Військово-Морські Сили Збройних Сил України у Фейсбуці.

"Сьогодні у місті Балтимор, США, в урочистій обстановці проведений випуск 5-го екіпажу патрульних катерів типу "Айленд". Курс допідготовки, під керівництвом іноземних інструкторів, тривав 6 тижнів і був проведений на верфі Берегової охорони США. З української сторони церемонію очолила Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Оксана Маркарова. Американську сторону представляв заступник помічника командувача Берегової охорони США Джеймс Найт", - ідеться у повідомленні.

У церемонії випуску взяли участь аташе з питань оборони при Посольстві України в США генерал-майор Борис Кременецький та військово-морський аташе при Посольстві України в США капітан 1 рангу Сергій Федорчук. Вітала випускників українська діаспора. Кращих випускників курсу заохотили цінними подарунками та грамотами.

У ВМС зазначили, що додаткову підготовку екіпажі проходили безпосередньо на тих катерах типу "Айленд", на яких "будуть в подальшому нести службу і надходження яких відбудеться найближчим часом".

Як повідомляв Укрінформ, у липні командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа підтвердив можливість формування до кінця 2021 року дивізіону катерів типу "Айленд", що дислокуватиметься в морському порту Південний. П'ять патрульних катерів матимуть відповідне озброєння.

Контрадмірал нагадав, що катери «Слов’янськ» і «Старобільськ», передані США восени 2019 року, вже перебувають у складі національного флоту, їх невдовзі теж обладнають сучасним озброєнням.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українські моряки у США завершили підготовку на катерах Island 5.00 5 1
Політика / Україна
23.10.2021 1498
Еще материалы раздела «Україна»