<
НОВИНИ ДНЯ: Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закускивсі новини дня
Бізнес
Технології
23.10.2021 1264

Китайський зонд на Марсі відновив зв'язок із Землею

Китайський марсіанський зонд "Тяньвень-1" відновив зв'язок із Землею після сонячного з'єднання і на початку листопада розпочне місію дистанційного зондування Марса.

630_360_1624833080-725_23.10.21

Про це повідомило в п'ятницю Державне космічне управління КНР (CNSA), передає Укрінформ з посиланням на Сіньхуа.

Посилаючись на дані телеметрії, в CNSA задзначили, що під час сонячного з'єднання космічний апарат перебував у нормальному стані, а також додали, що це перший випадок, коли апарат успішно пережив сонячне з'єднання.

Сонячне з'єднання - це астрономічне явище, коли Марс і Земля рухаються по протилежні сторони від Сонця і утворюють з ним пряму лінію. Протягом цього періоду сонячне електромагнітне випромінювання посилюється, що порушує і навіть перериває зв'язок між марсіанським зондом і Землею.

Згідно з CNSA, орбітальний апарат розпочне місію дистанційного зондування Марса на початку листопада, щоб отримати наукові дані про рельєф і геологічну структуру, речовинний склад верхнього шару грунту і типи грунтів, а також іоносферу і космічне середовище Марса.

Орбітальний апарат також буде ретранслювати зв'язок між марсоходом і Землею під час розширеної місії марсохода, заявили в CNSA.

Як повідомлялося, китайський марсіанський зонд "Тяньвень-1", що складається з орбітального апарату, посадкового модуля і марсохода, був запущений 23 липня 2020 року.

Марсохід "Чжужун" спустився зі своєї посадкової платформи на поверхню Марса 22 травня 2021 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Китайський зонд на Марсі відновив зв'язок із Землею 5.00 5 1
Бізнес / Технології
23.10.2021 1264
Еще материалы раздела «Технології»