НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негодувсі новини дня
Політика
Світ
23.10.2021 1023

Глава Бундесверу виступає за жорсткий курс щодо Росії

Північноатлантичний альянс має зайняти чітку позицію щодо загроз із боку Росії.

Про це заявила міністр оборони ФРН Аннеґрет Крамп-Карренбауер у інтерв’ю Німецькому радіо в контексті зустрічі у Брюсселі 21-22 жовтня міністрів оборони країн НАТО, передає Укрінформ.

«Росія стала для нас великим викликом», - констатувала політик.

За словами глави Бундесверу, Росія неодноразово порушувала правила, отже НАТО має чітко дати зрозуміти, що готове вжити в тому числі військових заходів, якщо «хтось дійде думки, що можна атакувати країни Балтії, або партнерів у Чорноморському регіоні».

Крамп-Карренбауер нагадала про порушення російськими літаками повітряного простору над країнами Балтії, а також зростаючі загрози у Чорноморському регіоні, зростання гібридних загроз, у тому числі з використанням Білорусі, а також відсутність прозорості при проведенні військових навчань. При цьому вона зауважила, що НАТО завжди готове до діалогу з Росією.

Москва раніше цього тижня призупинила роботу свого постійного представництва при НАТО в Брюсселі, а також діяльність військової місії НАТО в Москві.

Оценка материала:

5.00 / 1
Глава Бундесверу виступає за жорсткий курс щодо Росії 5.00 5 1
Політика / Світ
23.10.2021 1023
Еще материалы раздела «Світ»