<
НОВИНИ ДНЯ: ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.10.2021 1690

Вчені знайшли найстарішу в Японії прикрасу

Учені на півдні Японії виявили червоне забарвлення на прикрасі, що належить до давньокам'яного століття.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

За їх словами, це найстародавніша з виявлених у країні кольорових прикрас.

Зазначається, що прикраса з раковини у вигляді намистини була виявлена в ході археологічних розкопок у печері Сакітарі-до в місті Нандзьо в префектурі Окінава.

Цей предмет розміром приблизно один сантиметр знаходився в геологічному шарі віком близько 23 000 років.

За словами керівника Художнього музею Окінави Дана Масаюки, ця знахідка свідчить про те, що в давньокам'яному столітті існувало суспільство з багатою культурою, в якому люди прикрашали себе кольоровими аксесуарами.

Як повідомляв Укрінформ, група італійських археологів під час розкопок у місті Геркуланум біля Помпеї виявила скелет чоловіка, який загинув під час виверження вулкана Везувій.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вчені знайшли найстарішу в Японії прикрасу 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.10.2021 1690
Еще материалы раздела «Суспільство»