НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі порадивсі новини дня
Політика
Світ
23.10.2021 481

Байден проголосив 24 жовтня Днем ООН у Сполучених Штатах

Джо Байден проголосив 24 жовтня Днем ООН у США, оскільки ця організація «грає найважливішу роль» у просуванні інтересів Сполучених Штатів у галузі національної безпеки та зовнішньої політики.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у прокламації, поширеній пресслужбою Білого дому.

У документі Байден нагадав про «глобальні виклики», що потребують «глобальної співпраці», яку США сповнені рішучості очолити. До таких викликів він відніс пандемію COVID-19, кліматичні катастрофи, нерівність і несправедливість, загрози для демократії, зловживання новітніми технологіями.

ООН, за його словами, залишається найважливішим форумом для «мобілізації колективних дій щодо розв’язання глобальних проблем, підтримання міжнародного миру і безпеки, просування прав людини, зміцнення здоров'я і добробуту, захисту уразливих верств населення та підтримки міжнародного порядку, заснованого на правилах».

Глава Білого дому вказав,  що його адміністрація повернулася до Паризької кліматичної угоди, розпочала кампанію за місце в Раді ООН з прав людини й відновила членство США у Всесвітній організації охорони здоров'я (та її фінансування).

Він також нагадав, що США виділяють понад 15 млрд доларів на глобальні заходи боротьби з COVID-19 і передали більш як 190 млн доз вакцини в інші країни. Загалом Штати зобов'язалися передати понад 1,2 млрд доз через механізм COVAX.

Байден також підкреслив, що вживатиме заходів, аби США, які є найбільшим фінансовим донором ООН, повністю виплачували свою частку щорічного регулярного бюджету організації та бюджету операцій з підтримання миру.

«Сполучені Штати рішуче підтримують ООН і продовжуватимуть спонукати світ до дій не тільки прикладом нашої сили, а й силою нашого прикладу», - йдеться в документі.

Підтверджуючи свою прихильність цінностям, закріпленим у Статуті ООН, «ми зможемо побудувати кращий світ і забезпечити стійке лідерство Америки на світовій арені», - підсумував Байден.

Нагадаємо, у 1971 році Генасамблея ООН у своїй резолюції рекомендувала державам-членам відзначати 24 жовтня як День Організації Об’єднаних Націй.

Оценка материала:

5.00 / 1
Байден проголосив 24 жовтня Днем ООН у Сполучених Штатах 5.00 5 1
Політика / Світ
23.10.2021 481
Еще материалы раздела «Світ»