<
НОВИНИ ДНЯ: Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грозивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.10.2021 560

ЄС може призупинити визнання українських COVID-сертифікатів – Радуцький

Глава комітету Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький побоюється, що через масову підробку документів про вакцинацію від коронавірусу в Україні країни Євросоюзу можуть відмовитися визнавати українські COVID-сертифікати.

Про це Радуцький повідомив у ефірі Радіо НВ.

Депутат назвав підробку COVID-документації масовим явищем в Україні.

"На жаль, це масове і загрозливе явище... Вже на сьогодні за підробку довідок про тестування і вакцинацію тільки Національна поліція відкрила 732 кримінальних провадження, 349 особам повідомлено про підозру, до суду вже направлено 281 справу. Тільки за останній місяць вже є 10 обвинувальних вироків від українських судів для цих злочинців", – сказав Радуцький, спрогнозувавши, що кількість справ за підробку документів про вакцинацію буде рости.

Депутат розповів, що комітет підтримав законопроєкт про посилення відповідальності за вказані дії.

"Законопроєкт 6084 вносить зміни до Кримінального кодексу, оскільки, на жаль, ті штрафи, які є сьогодні, не зупиняють... Цей закон посилює відповідальність. За підробку штрафи будуть від 17000 до 34000 грн або обмеження волі до двох років. Ключове – це обмеження свободи. Якщо це робить медичний працівник, передбачено штраф до 68000 грн або обмеження волі до двох років. А за виготовлення фальшивих документів про вакцинацію – штраф до 170000 грн або позбавлення волі до трьох років", – повідомив Радуцький.

Він додав, що комітет пропонує посилити також відповідальність за підробку результатів ПЛР-тестів і за рекламу продажу підроблених документів.

"Я дуже боюся, що Європейська комісія може призупинити визнання українських сертифікатів. Якщо це станеться, то це буде катастрофа", – сказав Радуцький.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС може призупинити визнання українських COVID-сертифікатів – Радуцький 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.10.2021 560
Еще материалы раздела «Суспільство»