<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.10.2021 2289

Археологи довели, що у Туреччині 5000 років тому жили пантери

Турецькі археологи знайшли залишки тварин віком 8 та 5 тисяч років, які свідчать, що на заході країни колись водилися леви та пантери.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інформаційне агентство DHA.

«Невідомим фактом Ізміру є те, що тут існували обидва види тварин. Це було доведено. Колись у Ізмірі були леви», - розповів керівник розкопок доктор Зафер Дерін.

Протягом років під час розкопок були знайдені тисячі фрагментів кісток тварин, які передані для дослідження палеонтологам з Університету Бурдур.

У результаті ретельних досліджень було встановлено, що однією зі знахідок була кістка ноги лева віком 8 тисяч років (її знайшли в Йешільові), а дві окремі щелепні кістки віком 5 тисяч років належали двом різним пантерам (знахідка з Йасситепе).

Існування левів на цих територіях доводили і раніше, існування пантер довели вперше. Раніше археологи знаходили зображення пантер, але не кістки.

Археологи працюють у районі Йешільова з 2005 року та Йасситепе з 2010-го.

Оценка материала:

5.00 / 1
Археологи довели, що у Туреччині 5000 років тому жили пантери 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
24.10.2021 2289
Еще материалы раздела «Суспільство»