НОВИНИ ДНЯ: Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворогавсі новини дня
Політика
Світ
24.10.2021 760

Військові США вбили одного з лідерів «Аль-Каїди» під час авіаудару

Американські військові заявили, що вбили високопоставленого керівника "Аль-Каїди" під час авіаудару у п'ятницю на північному заході Сирії.

630_360_1606852192-191_24.10.21

Як передає Укрінформ, про це інформує AP.

Речник Центрального командування збройних сил США майор армії Джон Рігсбі заявив, що внаслідок удару безпілотника загинув Абдул Хамід аль-Матар.

Удару безпілотника було завдано за два дні після того, як військовий блокпост США на півдні Сирії зазнав скоординованої атаки, ракетами та дронами, унаслідок інциденту втрат серед військових не було.

Рігсбі сказав, що загибель Аль-Матара порушує "здатність Аль-Каїди планувати та здійснювати глобальні напади, що загрожують громадянам США, країнам-партнерам та невинним цивільним особам".

За його словами, "Аль-Каїда" використовує Сирію як базу для створення загроз, що сягають Сирії, Іраку та країн за їхніми межами.

Як повідомлялося, цієї середи був здійснений скоординований напад на невелику віддалену військову базу США у сирійському Аль-Танфі: вбитих та поранених серед американських військових немає.

Американська база в Аль-Танфі розташована вздовж ключової магістралі на півдні Сирії на кордоні з Йорданією та оточена 35-мильною буферною зоною для запобігання потенційним конфліктам з російськими та сирійськими урядовими військами, розташованими неподалік.

Фактично це єдина американська військова база в Сирії, яка не розташована у підконтрольних сирійським курдам районах на сході країни, де базується більшість з 1 000 американських військових у Сирії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Військові США вбили одного з лідерів «Аль-Каїди» під час авіаудару 5.00 5 1
Політика / Світ
24.10.2021 760
Еще материалы раздела «Світ»