НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Політика
Україна
25.10.2021 539

Кабмін змоделював втрати ВВП від дорогого газу

Уряд України зробив моделювання, з якого видно, що ВВП країни знижуватиметься при високій ціні на газ.

Про це в інтерв'ю Дзеркалу тижня розповів перший віце-прем'єр України, міністр економіки країни Олексій Любченко.

"При середньорічній ціні імпортного газу в районі $ 900 ми почнемо втрачати ВВП. Це ми вже змоделювали", - сказав він, але точних втрат ВВП не назвав.

Також, за його словами, ростимуть споживчі ціни. "Ціни виробників окремих галузей вимушено можуть вирости, і зростання це багато в чому ляже на плечі споживачів", - сказав.

Любченко уточнив, що "інфляційне навішування треба чекати в наступному році".

Також віце-прем'єр визнав провал програми зі збільшення видобутку газу в Україні, але анонсував затвердження програми енергоефективності, згідно з якою мають зробити реновацію житлових будинків і комунікацій, "яка дозволить економити до 20-30% енергоносіїв".

За словами Любченка, на вирішення цього завдання потрібно 300 млрд гривень на 3 роки, а за рік влада спроможна провести модернізацію на 100 млрд.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кабмін змоделював втрати ВВП від дорогого газу 5.00 5 1
Політика / Україна
25.10.2021 539
Еще материалы раздела «Україна»