НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
25.10.2021 646

Штрафи за відсутність COVID-сертифікатів платитимуть пасажири - МОЗ

Кабмін постановив, що відповідальність за наявність документа про щеплення або негативний тест на COVID-19 під час поїздок автотранспортом між регіонами лежить на пасажирах, а не перевізниках.

Про це в понеділок, 25 жовтня, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Відзначається, що відповідні зміни до Постанови №1236 внесли на засіданні Кабміну 20 жовтня.

"Зміни передбачають, що під час поїздок автомобільним транспортом між регіонами відповідальність за наявність таких документів покладається на пасажирів. Стосуються правила регулярних та нерегулярних перевезень у міжобласному і міжнародному сполученнях", - пояснили у відомстві.

Не поширюється ця норма на перевезення легковими автомобілями, якщо кількість пасажирів там не більше п'яти (без урахування дітей до 14 років).

При цьому, дозволяється більша кількість пасажирів за умови, що вони є членами однієї сім'ї.

"Разом з тим, перевізник зобов'язаний проінформувати пасажирів про те, що у них має бути один з необхідних документів", - додали в МОЗ.

При перевезеннях у залізничному та авіатранспорті відповідальність за наявність відповідних документів у пасажирів несе перевізник.

"Як і раніше, норма про наявність документа про щеплення або негативний результат тестування не поширюється на неповнолітніх", - заявили у відомстві.

Відсутність документа про щеплення або негативний тест у пасажира тягне за собою відповідальність відповідно до статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, нагадали в МОЗ.

Йдеться про штраф від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17 000 до 34 000 гривень.

Оценка материала:

5.00 / 1
Штрафи за відсутність COVID-сертифікатів платитимуть пасажири - МОЗ 5.00 5 1
Політика / Україна
25.10.2021 646
Еще материалы раздела «Україна»