<
НОВИНИ ДНЯ: У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.10.2021 620

МОЗ розраховує до кінця року виконати план COVID-вакцинації

Міністерство охорони здоров’я України розраховує до кінця року виконати план вакцинації населення від COVID-19.

Про це під час пресконференції заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вакцинація значно активізувалася протягом останнього тижня. Маємо таку надію, що до кінця цього року ми зможемо зробити все можливе, щоб виконати показники національного плану з вакцинації населення», - сказав Кузін.

Зараз в Україні, за його словами, є понад 1 млн доз вакцини Comirnaty від Pfizer. До кінця року МОЗ очікує ще 13,5 млн доз в рамках підписаних контрактів.

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня Кабінет Міністрів ухвалив зміни до Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Згідно з документом, у серпні мінімальна кількість щеплень (потреба) визначена на рівні 6 млн, у вересні 8,2 млн, у жовтні 8,5 млн, у листопаді 8,5 млн, у грудні - 8,5 млн. До кінця року планується охопити вакцинацією більшу частину дорослого населення для формування колективного імунітету.

Станом на 25 жовтня в Україні від початку вакцинальної кампанії щеплено 8 965 694 людини, з них отримали одну дозу – 8 965 692 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 6 989 668 людей (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 15 955 360 щеплень, з них 1,5 млн за минулий тиждень.

Оценка материала:

5.00 / 1
МОЗ розраховує до кінця року виконати план COVID-вакцинації 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.10.2021 620
Еще материалы раздела «Суспільство»