НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Світ
26.10.2021 627

США налаштовані агресивно реагувати на російські кібератаки – Білий дім

Уряд США застосовує широкий інструментарій для агресивного реагування на зовнішні кібератаки, у тому числі превентивні заходи захисту, впровадження інновацій, дипломатію та спеціальні контроперації в кіберпросторі, про які не оголошує публічно.

Так прокоментувала в понеділок заяву Microsoft про масштабну кібератаку на США з боку РФ перша заступниця речника Білого дому Карін Жан-П’єр, передає Укрінформ.

«Загалом федеральний уряд агресивно використовує свої повноваження для захисту країни від кіберзагроз, включно з наданням допомоги приватному сектору в його зусиллях захистити себе, збільшенням обміну розвідданими, інноваційним партнерством з метою впровадження технологій кібербезпеки, двосторонньою та багатосторонньою дипломатією, а також діями, які ми не оголошуємо публічно з міркувань національної безпеки»,- зауважила представниця Білого дому.

Вона додала, що, за інформацією експертів, подібні спроби відбуваються на щоденній основі з боку хакерів із Росії, а також інших іноземних урядів.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Microsoft заявила про викриття масштабної хакерської атаки проти майже 150 американських компанії з боку мережі хакерів Nobelium, яку пов’язують з Росією. Цей напад був схожим за тактикою і масштабами з минулорічною атакою проти американської компанії SolarWinds.

Оценка материала:

5.00 / 1
США налаштовані агресивно реагувати на російські кібератаки – Білий дім 5.00 5 1
Політика / Світ
26.10.2021 627
Еще материалы раздела «Світ»