НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.10.2021 509

Українці зможуть отримувати довідки про протипоказання до COVID-вакцинації

В Україні з 8 листопада почнуть видавати довідки про наявність протипоказань до вакцинації від COVID-19.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю «Українській правді».

«Зараз законодавство передбачає довідку для тих, у кого є протипоказання…», - сказав Ляшко.

Щодо того, чи її вже видають, міністр зазначив: «Ні, але будуть з 8 листопада. У нас там є зірочка, де написано, що за обґрунтованих причин людині видається інший документ».

За його словами, є загальні протипоказання, які зазначені в наказі, і є протипоказання, які записані в інструкції виробника.

«Але в нас частенько звідкись з’являється ще низка міфічних протипоказань. Найпоширеніший: люди чомусь думають, що перенесений ковід є протипоказанням до вакцинації, й починають відтерміновувати її на 6-8 місяців», - зауважив Ляшко.

Він наголосив, що «є доказова медицина і треба її слухати».

«Немає якихось прописаних норм, коли можна вакцинуватись після перенесеного ковіду. Тому і використовується загальний підхід. Якщо ви перенесли хворобу, не маєте гострих симптомів, у вас відновився організм, можете одразу йти і робити щеплення. Не треба нічого нікуди відтягувати. Бо за той час, поки ви чекаєте – міфічних 6 чи 9 місяців – шанс померти в 11 разів більший, ніж у вакцинованих. Це показує статистика», - сказав міністр охорони здоров’я.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українці зможуть отримувати довідки про протипоказання до COVID-вакцинації 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.10.2021 509
Еще материалы раздела «Суспільство»